Педофил влиза в ареста за изнасилване на 13-годишно момиче

35-годишният Сава Д. съжителствал на семейни начала с майката на жертвата

Педофил, изнасилил 13-годишно момиче, влиза в ареста. Апелативният съд е уважил частен протест на Окръжна прокуратура Бургас. С решение се отменя определението на Окръжния съд от „парична гаранция“ от 5000 лв. и се налага мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Сава Д., на 35г.
Обвиняемият е с повдигнато обвинение от 16.06.2016г. за извършено изнасилване на малолетно момиче /13г./, като е принудил детето към това със сила и заплашване.
За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20г.
Възприето е становището на наблюдаващия прокурор, че престъплението е с висока степен на обществена опасност, а от тежестта на деятелността може да са направи извод за налична реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, с цел избягване на наказателната отговорност. 
Допълнителен аргумент е и фактът, че до месец юни 2016 г. той е съжителствал с майката на самата пострадала и ако това съжителство продължи или се създадат условия за контакт между лицата, е възможно изнасилвачът да се опита и да повлияе на свидетелите с цел промяна на първоначално депозираните им показания или прикриване на факти и обстоятелства от значение за предмета на доказване.
Съдът определи и 2 месеца срок, в който ново искане на обвиняемото лице за промяна на взетата мярка за неотклонение, ще е недопустимо.
Определението на  Апелативен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.