Верея изненада ЦСКА под Аязмото

Спорт

07-08-2016, 11:36

Снимка:

Верея

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Верея отпуска 4000 билета за армейските фенове

Верея представи двамата нови

Старозагорци с дебютен успех в елита

Отборът на Верея записа първата си победа в Първа професионална лига. В мач от втория кръг, игран на стадион "Берое", старозагорци се наложиха като домакин с 1:0 над ЦСКА-София. Единственото попадение в мача, което бе и първо за "лъвовете" в родния елит бе дело на Амаду Сукуна, който се разписа в 5-ата минута. Гостите от София пък завършиха с 10 души, след като в 64-ата минута бранителят Пламен Гълъбов получи втори жълт картон от главния арбитър Станислав Тодоров.

Иначе срещата започна отлично за домакините, които откриха още в 5-ата минута. Центриране от фаул на Момчил Цветанов внесе смут в защитата на "червените", които не се ориентираха добре, От това се възползва Сукуна, който се измъкна от упеката на противниковите бранители и с прецизен удар вкара историческия първи гол за своя тим във висшия ни ешелон.

Гостите опитаха да отговорят, но опитите им не се увенчаха с успех след пропуски на Преслав Йорданов и Кирил Десподов и така на полувремето резултатът остана непроменен. 

След почивката старозагорци продължиха да играят концентрирано и стабилно в защита. В 64-ата минута тяхната задача се улесни допълнително, след като реферът на двубоя Станислав Тодоров изгони за втори жълт картон бранителя на "армейците" Пламен Гълъбов, който спря непозволено откъсващия се Сукуна.

До края на мача и двата тима пропуснаха по една добра възможност за гол, като в крайна сметка победата остана за Верея.

Така след нулевото равенство на старта на шампионата срещу Дунав и днешната победа, верейци вече имат актив от 4 точки и заемат второто място в класирането. ЦСКА-София пък остава с 3 пункта.

starozagorci.com