СЖББ дава шанс на млади таланти да развият собствени проекти

Съветът на жените в бизнеса в България анонсира конкурс за студенти и ученици от 12-ти клас за иновативни идеи и концепции за решения за по-добро бъдеще и качество на живот

Участниците в конкурса имат шанс да спечелят едномесечен стаж в Европейския парламент в Брюксел


Съветът на жените в бизнеса в България обяви национален конкурс „Иноватори на бъдещето - Стажанти 2016“, част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, който дава възможност на талантливи млади хора да представят своите иновативни идеи и концепции за решения на реални проблеми на бизнеса в полза на обществото, за по-добро бъдеще и качество на живот в България. В конкурса могат да участват студенти от български и чуждестранни университети, както и ученици от 12-ти клас. Участниците в конкурса се борят за множество награди, сред които и едномесечен стаж в Европейския парламент в Брюксел.
„Една от мисиите на Съвета е да развива потенциала на младите хора и да им осигури възможността да стартират професионалната си кариера в България.”, сподели д-р инж. Боряна Манолова, Председател на Съвета на жените в бизнеса в България. „Виждаме колко много иновативни и талантливи млади хора се развиват в България и бихме искали да подкрепим техните идеи и да им дадем възможност да ги развият в реална среда. Това е причината непрекъснато да надграждаме Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”, да отправяме все по-големи предизвикателства към младите, но и да им предоставяме все по-перспективни възможности, каквито са стажовете в Европейския парламент”, допълни тя.


Наградите в конкурса включват още и стажове и стипендии във водещи компании в България, а най-добрите сред учениците ще имат възможност да участват в специална визита в Европейския парламент в Брюксел, с домакин Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ и патрон на Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България.
Желаещите да участват студенти и ученици трябва да разработят иновативен проект и да го представят чрез онлайн платформата за кандидатсване на internships.womeninbusiness.bg. Проекти могат да бъдат подавани в една от следните категории: Екологията, Иновации и технологии, Финансови услуги, Транспорт и логистика. Участниците могат да представят проект самостоятелно или в екип до трима души. Критериите, по които ще се оценяват проектите са: ефективност, креативност, приложимост и представяне. Крайният срок за подаване на проекти е 20.08.2016 г.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.