Чудотворна руска икона пристига в Поморие утре

Животът

08-08-2016, 09:42

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уникална икона в параклис в Пирин планина

Министър Кралев подари икона на делегацията в Рио

Светинята ще бъде в манастир „Свети Георги Победоносец“ на 9 август

По инициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев, съвместно с фондация „Балкански институт за възстановяване и развитие”, чудодейната икона „Света Богородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“ ще бъде посрещната в града ни.

Светинята ще пристигне в манастир „Свети Георги Победоносец“ в 8.00 часа утре /09.08.2016 г./, а в 18.00 часа с литийно шествие ще бъде пренесена до храм „Свето Преображение Господне”. Там тя ще бъде оставена за поклонение до 21.00 часа на 11.08.2016 г.

Само със средства от дарения и пожертвувания хората, получили изцеление и утеха, правят на иконата драгоценен сандък и неин храм в Подмосковието. „Света Богородица Седмострелна” неуморно пътува по света, а популярността й непрестанно расте.

Изображението има особена сила и помага при проблеми в семейството, на работното място, за избягване на военни конфликти и други. Наричат я „Смекчаване на злите сърца“, защото съприкосновението с нея кара хората да се успокоят, да укротят своя гняв и да бъдат по-смирени.

Освен че помага на миряните, иконата реагира и на случващото се по света. Преди взривовете в Москва през 1999 г. молещите се усетили миризма на тамян и забелязали появата на тъмни кръгове около очите на Божията майка. А ден преди трагедията с подводницата „Курск“, на иконата се появяват кръвотечащи рани. Това е малка част от свидетелствата и чудесата, описани в специален дневник и даващи основание за вярата, че молитвите пред иконата носят изцеление и успокоение.