Жена в критично състояние, след тежката катастрофа край село Тракия

Причината за инцидента е изпреварване без видимост

Рано сутринта в неделя между селата Средец и Тракия в посока север се е движил лек автомобил Опел Зафира,управляван от мъж на 22 години от  Димитровград. В в землището на с. Тракия, общ. Опан, водачът предприел маневра “изпреварване” на неустановено към момента возило , без да има необходимата видимост, и с предната дясна част на автомобила блъска насрещно движещ се мотоциклет Ямаха Версити, управляван от 47 -годишен водач и с пътник- жена на 45 години  двамата от Стара Загора. В резултат на настъпилото ПТП водачът на мотоциклета е получил фрактура на глезен и открита рана с фрактура на подбедрицата на десен крак, а жената е с ампутиран десен крак. 

Пострадалите са откарани в ЦСМП - Стара Загора, където след извършен преглед мъжът е настанен за лечение в отделение по травматология на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”, без опасност за живота, а жената е настанена в КАИЛ, в критично състояние, с опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с техническо, което е отчело 0.00 промила и на двамата. По случая е образувано досъдебно производство.