Отличен старт за Берое

Спорт

08-08-2016, 10:38

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Берое отпадна от Европа

Берое обърна Спартак в контролна среща

Така Берое устиска победата и спечели първите си три точки от новата кампания

Берое стартира по най-добрия начин новия сезон в Първа професионална лига. В мач от 2-ия кръг, игран на стадион "Васил Левски" в София, старозагорци победиха като гост с 2:1 тима на Славия. Домакините поведоха в резултата още във 2-ата минута след гол на Сердер Сердеров, но беройци стигнаха до пълен обрат с попадения на Александър Василев и Георги Божилов съответно в 15-ата и 52-ата минути. Славия завърши срещата с 10 души, след като в 89-ата минута Абуд Омар получи втори жълт картон.

Иначе срещата започна по възможно най-лошия начин за Берое. Груба грешка на Илия Миланов позволи на Сердер Сердеров да излезе очи в очи с Благой Макенджиев и от чиста позиция да открие резултата в полза на "белите". Въпреки ранния гол обаче заралии не се смутиха, а опитаха да притиснат своя съперник и то контролирайки топката и съответно средата на терена.

Съвсем логично още в 15-ата минута резултатът бе изравнен след гол на Александър Василев. Крилото реализира дебютното си попадение  с екипа на Берое със страхотен изстрел извън наказателното поле. До края на полувремето беройци диктуваха случващото се на терена и спокойно можеха да стигнат до втори гол. Най-добрата възможност за това се откри пред Кохей Като в 27-ата минута, но японецът направи фрапантен пропуск останал на празна врата след подаване на Веско Пенев. Все пак полувремето завърши наравно 1:1.

След почивката играчите на Александър Димитров продължиха да доминират и да контролират събитията на терена. Освен че разиграваха повече от умело топката, старозагорци постоянно сменяха своите позиции по терена, с което объркваха максимално противниковата защита. В 51-ата минута Неманя Милисавлевич бе оставен да шутира от границата на наказателното поле, но стражът на домакините Марио Кирев показа страхотен рефлекс и изби в корнер. При неговото изпълнение обаче беройци все пак стигнаха до гол, след като Георги Божилов, останал на метър от вратата, вкара за 2:1.

Попадението видимо успокои "зелено-белите", които се върнаха в по-задни позиции, изчаквайки своите шансове на контраатака. Такива се откриха на няколко пъти, но беройци не съумяха да решат всичко с трети гол.

В 89-ата минута задачата им се улесни, след като бранителят на домакините Абуд Омар получи втори жълт картон и остави своя отбор с 10 души. Това обаче не попречи на славистите минута по-късно да достигнат до възможност да изравнят. Страхотен пробив на Георги Йомов завърши с подаване към Божидар Васев, който стреля мощно, но за радост на Макенджиев топката срещна страничния стълб.