Честваме 137 години от създаването на Военноморските сили

Бургас Лайф

09-08-2016, 10:56

Снимка:

navy.mod.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

След "Бриз 2016" Военноморските сили участват на още две учения

Тържествата ще завършат с концерт на Представителния духов оркестър на ВМС на открита сцена „Охлюва” в Морската градина

В Бургас днес ще се честват 137 години от създаването на Военноморските сили на Република България. Празничните прояви са насрочени за по-късните часове на деня.
От 18.00 часа пред паметника на моряка в Морската градина на град Бургас ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите военни моряци. От 18.30 до 19.00 часа ще има празнично шествие от Паметника на моряка до ДТ „Адриана Будевска. В театъра от 19.00 часа ке започне тържествено събрание и награждаване на военнослужещи с участието на Представителния духов оркестър на ВМС и „Фолклорен ансамбъл Странджа". 
Тържествата ще завършат с концерт на Представителния духов оркестър на ВМС на открита сцена „Охлюва” в Морската градина на град Бургас от 19.30.
Празникът ще уважат командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС комодор Мален Чубенков. Поканени са и областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, и кметът на община Бургас Димитър Николов.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"