След "Бриз 2016" Военноморските сили участват на още две учения

След успешното приключване на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“, за участието си в което получиха висока оценка от български и чуждестранни наблюдатели, военноморските ни сили участват на още две международни учения, съобщава Министерството на отбраната.


От 18 до 21 юли 2016 г. корвета „Бодри” от състава на дивизион патрулни кораби на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва в противоподводното учение на Военноморските сили на Румъния с международно участие „Морски щит“ („Sea Shield 2016“). Учението се провежда във военноморска база Констанца, пристанище Констанца и западната част на Черно море. Ще бъдат отработени действия по търсене и спасяване, борба с подводница, борба с въздушен противник, тактическо маневриране и т.н., като основната цел на учението е подобряване на оперативната и тактическа съвместимост. В учението „Морски щит“, освен корвета „Бодри”, участват още кораби на Канда, Полша, Турция, Испания, Румъния.

 
От 18 до 31 юли страната ни се включва с двама офицери и в учението „Морски бриз“ („Sea Breeze 2016“), което се провежда в Черно море в акваторията на Украйна.