Чудодейната икона на Света Богородица посреща поклонници в Поморие

Животът

09-08-2016, 15:33

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чудотворна руска икона пристига в Поморие утре

Иконата, известна с чудесата си, пристигна от Москва и е в България за първи път

Днес, в 8.00 ч., чудодейната икона „Света Богородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“ беше тържествено посрещната в манастир „Свети Георги” в Поморие. Само за няколко часа, стотици вярващи се събраха, за да се докоснат до светинята и да сведат глава пред нея.

Иконата на Света Богородица, известна с чудесата си, пристигна от Москва и е в България за първи път. Различни случки и вярвания, свързани с иконописа, разказват, че тя предсказва природни бедствия, има особена сила и помага при проблеми в семейството, на работното място, за избягване на военни конфликти и други. Наричат я „Смекчаване на злите сърца“, защото съприкосновението с нея предпазва от недоброжелателни помисли, от завист и злоба, кара хората да се успокоят, да укротят своя гняв и да бъдат по-смирени.

Светинята ще остане в манастира през целия ден, а в 18.00 часа с литийно шествие ще бъде пренесена до храм „Свето Рождество Богородично”. Там тя ще бъде оставена за поклонение до 21.00 часа на 11.08.2016 г.

Гостуването на иконата в Поморие е по инициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев, съвместно с фондация „Балкански институт за възстановяване и развитие”.