Лукарски става преседател на българо-унгарска междуправителствена комисия

Министърът на икономиката Божидар Ликарски ще е председател на българската страна в Смесената българо-унгарска междуправителствена комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество и провеждането на двустранни работни консултации, съобщават от Министерски съвет.

Споразумението за икономическо сътрудничество между двете държави, с което се създава междуправителствената комисия, беше подписано на 17 март тази година в Будапеща и беше утвърдено от Министерския съвет през май 2016 г. Основната му задача е увеличаване на двустранната търговия и инвестиции и възможност за по-активен диалог както на институционално, така и на бизнес ниво.

Между България и Унгария ще се използват възможностите за обмен на опит в областта на дуалното професионално обучение в контекста на необходимостта от квалифицирани кадри за бизнеса, поясняват още от МС. Българската страна е заявила готовност за сътрудничество на експертно ниво чрез обмен на информационни материали по темата и експертни срещи с унгарската страна.