Мирен протест на мотористи в цялата страна днес

Поводът, който предизвика тяхното възмущение, е смъртта на семейство мотористи, прегазени от Фарук Бекташ

Мотористи излизат на мирен протест днес от 19.00 ч. пред съдилищата в много градове в страната. Причината за тяхното възмущение е ниската ефективност на съдебната система. А поводът, който предизвика тяхното възмущение е смъртта на семейство мотористи, които бях убити от турският шофьор Фарук Бекташ.

На много места протестът е подкрепен от граждани, пострадали при пътно-транспортни произшествия, загубили децата си при нелепи катастрофи на пътя. В протеста се включват семейства, които с години чакат справедливост за убийците на пътя.

Припомняме, че след като съдът му наложи мярка за неотклонение"домашен арест" той се укри и в момента е обявен за общодържавно издирване. Протестиращите мотористи се организираха във Фейсбук и специално подчертаха в изявление, че протестът им не е политически обвързан, а е протест за промяна.

Исканията на мотористите са за оставка на съдия Николова, която наложи мярката позволила укриването на Фарук Бекташ, както и задържане под стража на всички, които са убили някого на пътя.