Оставиха в ареста старозагорец заканил се да убие своя позната

Държал е огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение

Съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Неделчо Н., на 64 г. от  Стара Загора, привлечен като обвиняем за това, че се заканил с убийство на другиго и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144,ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е обвинен и за това че през периода от 2010 г. до 4 август 2016 г. в с. Сливито, общ. Мъглиж и  Стара Загора, държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 1 брой ловна пушка с оптика и 303 броя патрони различен калибър, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Неделчо Н. досъдебно производство е установено, че същия на 4 август 2016 г. в  Стара Загора се е заканил с убийство по отношение на своя позната - 47-годишна жена, като заявил, че ще я застреля в главата. Същата знаела, че Неделчо Н. притежава оръжие и предвид влошените им отношения подала сигнал в полицията. При извършените в условията на неотложност процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в недвижимите имоти на Неделчо Н. били намерени и иззети оръжие и боеприпаси.

На 8 август 2016 г. Неделчо Н. е бил привлечен в качеството на обвиняемо лице и с постановление на наблюдаващия прокурор  задържан за 72 часа.
Неделчо Н. е неосъждан към настоящия момент. При извършена служебна проверка е установено, че спрямо него е налице още едно висящо досъдебно производство за престъпление по чл.144 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Неделчо Н. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Неделчо Н. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.