Деяна Савова с концерт в „Двореца"

Заедно с доц. Боряна Ламбрева (пиано)

Оперната прима Деяна Савова ще изнесе концерт с песни и оперни арии в „Двореца“. На 15 август от 20:00ч. в "Каменна зала", Деяна Савова (сопран) заедно с  доц. Боряна Ламбрева (пиано) ще изпълнят популярни арии от оперни творби на  Вивалди, Моцарт, Верди, Делиб, Шуберт, Чайковски, Рахманинов, Мусоргски, Дебюси, Пипков и Хаджиев.   
Деяна Савова е родена  през  1991 г. в София. От 2011 година учи в Национална музикална академия  „Панчо Владигеров“ в класа на професор Мила Дюлгерова.  В периода септември – февруари учи оперно пеене в консерватория „Ариго Педроло“ в град Виченца, Италия при професор Алесандра Руфини.През 2016 г. завършва магистърска степен по класическо пеене към НМА.
Боряна Ламбрева е позната с активната си дейност на акомпаниращ пианист – предимно в сферата на оперното и камерно-вокалното изпълнителство. Има многобройни участия в редица академични, национални и международни конкурси, в камерно-вокални рецитали на наши и чуждестраннни изпълнители -преди всичко в рамките на утвърдени музикални фестивали. Репертоарът и в областта на камерно-вокалното творчество е изключително богат, от барок до съвременна музика, с предпочитания към тематичните концерти, обхващащи творчеството на различни композитори в жанра на песенния цикъл. Освен тези изяви, Боряна Ламбрева е препочитан пианист-акомпанятор в майсторски класове, провеждани у нас и в чужбина на водещи певци, диригенти и оперни режисьори. Доцент по „камерно пеене“ в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.