Общината задели още над 320 000 лева за изкърпване на улиците

Средствата са осигурени от резерви на бюджета

Община Добрич обяви обществена поръчка за изкърпване на уличната мрежа на града, пише в  сайта на кметството. Предвижда се изкърпване на асфалтова настилка, запълване на пукнатини и други пътно-строителни работи, предвидени в техническата спецификация от документацията за участие в настоящата поръчка. Обща прогнозна стойност на поръчката - 324 000 лева. Средствата са осигурени от резерви на бюджета, съобщиха от общинската администрация.
Другата обществена поръчка с предмет "Строителни работи по ремонт на улици и пътища" бе обявена на 29 март. Тя е на стойност над 700 000 лева, които са заделени в общинския бюджет. Тя включва три обособени позиции. Първата е за изкърпване на уличната мрежа на град Добрич, втората е за текущ ремонт на общински път Дончево - Опанец - Богдан - до границата с община Добричка, а третата е за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки.
Решението за класиране на участниците е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията от един от кандидатите за изкърпване на уличната мрежа.