Берое триумфира в градското дерби с Верея

Спорт

14-08-2016, 10:29

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отличен старт за Берое

Черно море върти 1:1 с Берое в контрола

Двубоят предложи много равностойна игра

Берое спечели историческото първо старозагорско дерби в елита. В мач от 3-ия кръг на Първа професионална лига "зелено-белите" победиха с 1:0 градския съперник Верея. Единственото попадение в срещата падна в 57-ата минута, а негов автор бе Георги Божилов. Така беройци постигнаха втора поредна победа, докато пък „сините“ инкасираха първото си поражение в елита.

Иначе двубоят на стадион Берое предложи много равностойна игра. През първата част беройци контролираха случващото се на терена, но така и не успяха да стигнат до чисто голово положение. За това сериозна роля изигра и добре подредената игра в защита на Верея. Така първаото полувреме логично завърши наравно 0:0.

Малко след подновяването на второто полувреме все пак домакините стигнаха до гол, който в крайна сметка се оказа и победен. Той дойде след груба грешка на стража на гостите Пламен Колев, който се намеси много неубедително при центрирана топка в наказателното поле. След кратък карамбол коженото кълбо попадна в останалия абсолютно сам на метър от вратата Георги Божилов, който необезпокояван вкара за 1:0. Това и второ поредно попадение за нападателя, след като той се разписа и при победата над Славия.

До края на срещата Берое можеше да реши всичко с втори гол, но пропуски пред противниковата врата направиха Божилов и Неманя Милисавлевич. От своя страна играчите на Верея така и не успяха да застрашат сериозно Благой Макенджиев.

С днешния успех Берое събра актив от 6 точки, с което временно се изкачи до третата позиция в класирането. Тимът на Александър Томаш пък остава с 4 пункта на петото място.

В следващия кръг беройци гостуват на Нефтохимик, докато Верея приема Ботев Пловдив.

starozagorci.com