Педиатър и зъболекар преглеждат децата в Ген. Тошево

По проект „Заедно можем да продължим”

Започнаха прегледите, насочени към деца до 7 годишна възраст от уязвими групи, вкл. деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.
Назначен бе екип от специалисти – стоматолог, педиатър, медицинска сестра и медиатор, които да предоставят услугата, съобщава сайтът на очина Ген. Тошево.

Дечицата от ДГ „Първи юни” и ДГ „Пролет” направиха първите си посещения при стоматолог. В кабинета си д-р Везенков по забавен и привлекателен начин ги запозна с работата на стоматолозите, с машината и инструментите за прегледи и им разясни основните правила за поддържане на добра устна хигиена.Всички деца бяха прегледани с цел превенция и диагностика на ранната детска заболеваемост.
Педиатърът д-р Нанева също започна прегледите на деца на възраст от 0 до 7 години от община Генерал Тошево. Заедно с медицинска сестра Дянкова и медиатор Гюлшен Салиева те посетиха сборните групи в детските градини в Генерал Тошево и проследиха здравния статус на дечицата. На всички деца им предстои още и проследяване на имунизационния календар, съдействие за имунизиране на децата без лични лекари; профилактика на детските заболявания; провеждане на консултации с родители за смущения в храненето; провеждане на консултации по отношение на съня; провеждане на обучение за масажи, упражнения, стимулация и основни грижи за бебето и детето, практики за подобряване на общото здравословно състояние на детето, процедури за оформяне на тялото; начини на закаляване на детския организъм. Услугата се предоставя в двата консултативни центъра по проекта , както и във всички детски градини на територията на общината.