Каракачанов предлага разполагане на жандармерия в циганските гета в страната

Скоро цигани ще започнат да нападат и полицаи, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов предлага разполагане на жандармерия в циганските гета в страната и постоянен контрол по подобие на новите контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, които ще се изграждат срещу имигранти. Имиграцията и гетата са сходни опасности, смята Каракачанов.

Предложението идва след поредните размирици в Кюстендил, при които се наложи полицията да изтласква циганска тълпа с предупредителни изстрели, съобщават от ВМРО.

Ако България продължава да допуска циганското население да се чувства над закона, съвсем скоро размирици като тази в Кюстендил ще ни се виждат като детска игра. България трябва да се готви не само за имигрантския поток, с който Турция ни шантажира, но и за цигански произвол в още по-големи размери.

И ако днес в Кюстендил циганските кланове се бият помежду си, а полицията ги усмирява, утре те ще се обърнат към самата полиция и към останалите граждани на България.

Да не забравяме че развилнели се цигани редовно нападат екипи на бърза помощ, грабят, насилват и убиват възрастни хора по малките населени места. Неминуемо утре ще нападнат и полицията.

Както многократно сме заявявали с моите колеги от парламентарната група на Патриотичния фронт, необходимо е спешно да бъдат приложени редица конкретни мерки за справяне с циганския проблем. Част от тях са промяна в социалната политика по отношение на социални и детски придобивки, в здравеопазването – проверка на цели гета, които са инвалидизирани поради астма или епилепсия. Задължителното образование и обвързването му с получаването на социални помощи. Както и премахване на т.нар. „малозначително престъпление“, по който параграф се измъкват циганите, извършвайки битови престъпления, а също и създаването на дежурни съдилища, които да произнасят моментално след ареста присъда за подобни престъпления, обяснява Каракачанов.

Той напомня за случаите с цигански произвол в Гърмен и в кв. „Орландовци“ в София от миналата година, които са изключително показателни, както и последните ексцесии в Раднево и побоят над млад мъж от Русе, извършен от цигани заради забележка. А случаят с общинския съветник в Плевен – циганин от ДПС, който преди десетина дена преби българин при свада, показва, че трупайки чувство за безнаказаност, стига се до там циганският етнос да пристъпва към наказателни акции под ръководството на представители на определена политическа сила.

Затова и от Патриотичния фронт са категорични, че трябва да се започне със спешните мерки за справяне с циганската престъпност - промени в Наказателния кодекс и в социалната политика към тази общност.