Пето място за Байряков в Рио

Линда Зечири отпадна на осминафинал

Пето място за бореца Николай Байряков и отпадане на осминафила за Линда Зечири. Това е равносметката в днешния ден от олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Представителят ни в категория до 85 кг. в борбата класически стил загуби битката за бронза срещу беларусина Джавид Хамзатов, до която стигна, след като мина през репешажи.

Двубоят не започна по най-добрия начин за нашия борец, който получи две точки пасив за неправилна защита. Веднага след това суперникът му бе поставен в партер, но Байряков не успя да се възползва. 

Секунди преди края на първия период резултатът набъбна на 4:0. В началото на втория период българинът намали на 1:4. След това Николай можеше да буде поставен в партер, но съперникът му предпочете игра от стойка. До края беларусинът се бори предпазливо и опази аванса си, който му осигури и бронза.

В репешажите Байряков победи египтянина Ахмед Мохамед Ибрахим Саад с 2:1 технически точки.

"Щастлив съм от това, което направих, защото не предполагах, че ще стана пети. Не бях сред фаворитите. Иначе съжалявам, че не взех бронз, защото късмета ме избута напред в репешажите и бях близо и до медал", каза Байряков. "Нямах сила да почина след репешажа. Трябваше да изляза на тепиха по.малко от 15 минути след другата схватка. Бях много уморен. Не успях да възстановя", оплака се борецът, който добави, че регламентът не дава шанс на борци минали през репешажи да продължат", добави борецът. 

Линда Зечири загуби осминафинала в бадминтона 

Линда Зечири загуби с 0:2 сета осминафинала от Сун Жи Хюн. След две поредни победи в Рио, българката се спъна в мача за влизане в топ 8.

"Разочарована съм. Имах мечти за нещо по-голямо. Истината е, че жребият беше такъв, че моите конкурентки имаха повече време за почивка. Аз нямах сили днес. Уморих се много на края", каза Зечири.