Година затвор за младеж скъсал пагон на полицаи

Буйствал и нанесъл телесни повреди на униформени

Една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за хулиган, буйствал в ареста и нанесъл телесни повреди на полицаи, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Попово, съобщават от  Апелативна прокуратура – Варна.

След споразумение с Районната прокуратура в Попово, одобрено днес, 16 август 2016 г., от районния съд в града, 19-годишният Венцислав Альошев ще изтърпи наказание от 1 год. лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Осъденият Альошев бе обвинен от Районната прокуратура в Попово за това, че на 13 август 2016 г. около 3,30 часа пред дискотека  в Попово извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и съпроводени със съпротива срещу орган на властта. Деянието му се отличавало с изключителна дързост и цинизъм. Той нанесъл удари по лицето на двама полицейски служители, като скъсал пагона на единия от тях.

Със сключеното споразумение, което е окончателно и не подлежи на обжалване,  Альошев ще заплати и направените разходи по досъдебното производство.