Борецов, обрал инкасото в Средец, остава в ареста

Крими

18-08-2016, 10:03

Снимка:

24chasa

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът реши: Бойко Борецов остава в ареста

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване

Бургаският апелативен съд остави без уважение поредното искане за изменение на мярката за неотклонение на Бойко Борецов и  го остави в ареста.
Борецов е обвинен за това, че на 08.02.2016 г., около 09:00ч., в гр.Средец, действайки като съизвършител, в съучастие с братовчед си Христо Борецов /починал по време на инцидента/ направил опит за въоръжен обир на сумата от 140 000лв. Парите бяха за изплащане на пенсии. За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини.
За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без  замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.
Прокурорът определи жалбата на Борецов като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция - като правилно и законосъобразно. Представителят на държавното обвинение поиска от съда Борецов да бъде оставен в ареста. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че именно Борецов е автор на престъплението, в което е обвинен. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели-очевидци. Прокурорът  бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да остане в ареста.
Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.