Треньорът на Гришо: Не намираше идентичността в играта си

Приемам работата с него като дългосрочен проект

Новит треньор на Григор Димитров - Дани Валверду даде първото си интервю, в което говори за работата с българина. Пред сайта на АТР бившият треньор на Анди Мъри сподели, че е развълнуван от сътрудничеството им и очаква то да бъде дългосрочно.

Валверду обясни какво е довело до спада в играта на Димитров и как той ще опита да подобри нивото му.

„Когато се съгласих да работя с Григор причината беше, че приемам това като дългосрочен проект. Вярвам много в този проект и съм убеден, че с непрекъснати усилия, може да се постигне много. Настройката ми е за дългосрочно сътрудничество", заяви 30-годишният специалист.

Валверду заяви, че един от проблемите на Димитров е, че не е успял да намери тенис идентичността си. „Много млади състезатели, които успеят да достигнат до Топ 10, не осъзнават добре ситуцията, в която се намират. Това е нова среда за тях, както на корта, така и извън него. Освен това, играчите минават през лични преживявания, които не са известни на обществеността, но се отразяват на представянето на корта. Мое мнение е, че проблемът на Григор беше, че той търсеше идентичността в играта си, но не я намираше."

"Оръжията му вече не бяха толкова добри както преди и се получи ефектът на доминото – когато оръжията ти не работят, увереността спада и грешките се покачват. Той премина през този процес, но сега важното е да приеме фактите и да живее в актуалната обстановка, за да може да планира стъпките, с които да излезе от дупката", заяви Валверду.