3500 фолклористи превземат Старозагорските бани

На 27 и 28 август

За единадесети път този август, старозагорския курорт ще бъде огласен от фолклорната магия на вече традиционния старозагорски събор „Богородична стъпка“.

На 27 и 28 август, курортното селище Старозагорски минерални бани ще бъде домакин на над 3 500 участници и още толкова гости на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, съобщиха от Старозагорска община.

За осигуряване на максимална безопасност и комфорт на всички присъстващи на събитието автобусите от градския транспорт ще се движат само по околовръстното шосе на курорта – пътя през хотелската част и ще обръщат на разклона за село Сулица – поясняват от общинския пресцентър.  Спирките на Старозагорските минерални бани ще бъдат: Лагера, Пощата, ПС „Марица изток“ и „Люляк“. В събота последният автобус ще тръгне от Централния площад на Баните в 22.00 часа в посока Стара Загора.

Организатори на XI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка" са Община Стара Загора, Кметството на Старозагорски минерални бани, Съюзът на Тракийските дружества в България, Тракийско дружество „Одринска епопея", Общество за фолклор, НЧ „Христо Ботев 1952" – Старозагорски минерални бани, със съдействието на Министерството на културата.