Гл. секретар на МВР: Новото лице на мигрантите е опасно!

Вече не идват от Сирия, затова гражданите да сигнализират като ги видят, предупреждават от МВР

Мигрантит вече са с друго лице. Профилът на хората, които преминават нелегално границата е различен от този, който беше досега. Гражданите трябва да бъдат внимателни и да не действат на своя глава. За това предупреди в Малко Търново главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.

Днес той пристина в граничната община за среща с представители на местната власт във връзка със засиления миграционен натиск. Според него има обезпокоителни факти, които е трябва да бъдат съобщени на местна власт и да получат обществено достояние, така че гражданите да не правят опити да комуникират с незаконно преминалите границата, а да сигнализират.

Необходимо е да има добра комуникация между нашите структури по места и органите на местната власт, необходимо е да поискаме и помощ от гражданското общество, заяви гл. секретар.

"Профилът на мигрантите се промени, те идват от други държави, по агресивни са и понякога опасни. Нека всеки, който види мигрантска група, да не влиза в контакт с тях и веднага да сигнализира на компетентните органи", апелира главният секретар на МВР.

Заедно с него на срещата присъстват началника на областната дирекция на полицията в Бургас комисар Калонов и кметът на Малко Търново - Илиян Янчев.