Експерти: Холивуд е пред криза, нямат свежи идеи!

Рекорден брой провали на блокбастъри в боксофиса

През 2016 г. рекорден брой високо бюджетни холивудски продукции са се провали в бокс офиса и са спечелили по-малко от очакваното от продуцентите, съобщава MarketWatch.

От януари по кината са се завъртели 15 ленти, които не е са оправдали очакванията, докато през 2015 г. кинопровалите са били два пъти по-малко.

За най-неуспешни са определени филмите "Снежанка и ловецът 2", "Костенурките Нинджа 2", "Легендата за Тарзан", "Ловци на духове" и "Денят на независимостта: Нова заплаха".

Общият брой на филмите освободени през 2015 г. и 2016 г., е почти един и същ. Освен това, общият боксофис се е увеличил слабо през изминалата година.

Отделно се отбелязва провалът на филмите за супергероите "Батман срещу Супермен" и "Отряд самоубийци", въпреки че двете ленти компенсираха своя бюджет, критиците се изказаха зле за тях.

Изданието обяснява, че лъвският пай от боксофиса отчитат няколко нашумели филми, много от тях римейк на стари ленти или част от големи франчайзи. Според експертите, филмовата индустрия в Холивуд е пред криза, защото публиката не търси непознати истории, а студиата са изчерпали свежите си идеи.