Григор Димитров на 1/2-финал в Синсинати

След като елиминира Жил Симон (Франция), Фелисиано Лопес (Испания) и Стан Вавринка (Швейцария), днес Григор спечели и четвъртфиналната си среща срещу Стив Джонсън (САЩ)

Григор Димитров ще играе на полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс 1000" за трети път в кариерата си. Най-добрият ни тенисист достигна тази фаза в Синсинати, където записа нова страхотна победа. След като елиминира Жил Симон (Франция), Фелисиано Лопес (Испания) и Стан Вавринка (Швейцария), днес Григор спечели и четвъртфиналната си среща срещу Стив Джонсън (САЩ) със 7:6(8), 6:2, съобщи нашата Тенис федерация.

Това бе втори успех на Димитров над този съперник в общо четири мача. В спор за място на финала на надпреварата Григор ще се изправи срещу хърватин – номер 14 в света и шампион на US Open за 2014 г. Марин Чилич или Борна Чорич. За достигането си до 1/2-финалите в Синсинати Димитров си гарантира 360 точки за световната ранглиста и 205 980 долара от наградния фонд. В кариерата си до момента българинът игра два пъти в тази фаза в турнири от сериите "Мастърс 1000". Това се случи през 2014 г. в Торонто и в Рим, където отстъпи съответно на Жо-Вилфрид Цонга (Франция) и Рафаел Надал (Испания).

Цветана Пиронкова загуби мача си от първи кръг на квалификациите на турнира в Ню Хейвън (САЩ) срещу рускинята Евгения Родина с 3:6, 0:6. Това бе последна проверка за най-добрата ни състезателка преди започващата на 29 август надпревара от Големия шлем - US Open.

Диа Евтимова приключи участието си на сингъл на турнира в Словенска Лупча (Словакия), който е с награден фонд 10,000 $. Нашата представителка отстъпи на Ленка Журикова (Словакия) с 3:6, 1:6. Диа взе две точки за световната ранглиста. След това Евтимова в тандем със Сандра Ямричова (Словакия) загуби полуфиналния мач на двойки срещу Петра Крейсова (Чехия) и Шантал Скамлова (Словакия) с 3:6, 3:6.