Бившата на Джони Деп ще дари парите от развода

Амбър Хърд е избрала две организации, на които ще остави седемте милиона

Холивудската актриса Амбър Хърд ще даде всичките седем милиона долара, полагащи й се след развода с актьора Джони Деп, за благотворителност. Това съобщи ITV, позовавайки се на изявление на 30-годишната звезда.

Даренията ще бъдат насочени към две организации - ACLU (Американски съюз за граждански свободи) и детската болница в Лос Анджелис.

"Лично за мен парите нямат и не са имали никаква стойност, с изключение на случаите, в които мога да ги даря за благотворителност с надеждата да помогна на тези, които не могат да се защитават", казва бившата съпруга на Деп.

Актрисата изрази своята увереност, че благотворителните организации, които тя избира, ще могат да се разпореждат с парите правилно.

На 16 август стана известно, че Деп и Хърд са постигнали споразумение за условията на развода. Една от точките е изплащането на седем милиона долара, а в замяна на това актрисата е оттеглила иска си за домашно насилие. Първоначално блондинката поиска половината от състоянието (200 милиона) на Джони Деп след 17 месеца брак.

На 23 май, т.г. Хърд подаде молба за развод и обвини Деп, че той я бие редовно и често употребява алкохол и наркотици.

Деп и Хърд сключиха брак през февруари 2015. Връзката им бе причина за развода на актьора с френската певица Ванеса Паради, с която живяха в продължение на 14 години без брак.