Четиримата от "Дунав ултра" ще преминат и през Добрич

Финалът е в Дуранкулак

Тази сутрин четирима истински смели мъже, атлети-аматьори стартираха в кампанията - спортно изпитание «Дунав Ултра 3: River Monsters". Те ще опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница "Дунав Ултра", редувайки бягане с каране на велосипед. Очаква се колоездачите да преминат през Добрич в неделя вечерта.

Началната точкa нa веломаршрута „Дунав Ултра“ бе най-северозападното населено място в България – с. Куделин, а крайната е най-североизточното населено място – с. Дуранкулак.

В надпреварата се впуснаха Илиян Лазаров - бегач, Станислав Евгениев - гребец, Филип Лхамсурен - приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията Дунав Ултра.

„Дунав Ултра 3: River Monsters" е третото поред издание на кампанята в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море. Целта на събитието този път е да популяризира възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския региона чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина.

В подкрепа на идеята, цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип, който ще реализира 45-минутен документален филм посветен на региона по поречеието на река Дунав. Лентата ще представи подготовката, премеждията и най-интересните моменти по време на предстоящото изпитание. Ще запечата още кадри с уникалната природа на региона, както и ще акцентира върху историческите и културни обекти по поречието на Дунав от национално и световно значение.

Дунав Ултра се ползва с официалната подкрепата на Министерство на туризма на Република България.