Медалистката ни от Рио: Искам да изпитам отново тази емоция

Елица Янкова, която донесе първия и единствен засега медал за България от Олимпиадата в Рио де Жанейро, се завърна в София

Елица Янкова, която донесе първия и единствен засега медал за България два дни преди края на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, се завърна в София. 21-годишната българска състезателка по борба спечели бронз в категория до 48 килограма след победа над аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес със 7:6 точки.

Тя беше посрещната на летище "София" с огромни букети цветя от семейството си, близки приятели и легенди на българската борба, сред които и петкратният световен шампион и трикратен олимпийски сребърен медалист в класическия стил Александър Томов.

 

"Много съм щастлива. Очаквах подобно посрещане, защото усетих радостта на хората още там. Все още не съм осъзнала какво се случи в Рио, когато си припомня някои моменти, дори се разплаквам от радост. Даже ми се приисква всичко да се повтори отново, независимо че ми беше тежко, просто искам да изпитам отново тази емоция", допълни тя.


"Най-трудно ми беше преди мача за бронза, защото или печелех медал, или се връщах вкъщи с празни ръце Повтарях си, че за това съм тренирала две години и сега е моментът да дам всичко от себе си. Нагласата ми беше като за война. Радвам се, че трудът ми се отплати", каза българката.

Медалистката ни допълни, че очаква с нетърпение да се завърне в родния си град Варна, където са близките и, и да се отдаде на заслужена почивка край морския бряг.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"