Верея с втора победа в елита

В следващия кръг Верея гостува на Левски

Отборът Верея записа втората си победа в родния елит! На стадион Берое верейци се наложиха с 1:0 над Ботев Пловдив в последна среща от 4-ия кръг на Първа професионална лига. Това бе втори успех за старозагорци, след победата във 2-ри кръг над ЦСКА-София, отново на стадиона под Аязмото и отново с 1:0.

Иначе единственото попадение в днешната среща бе дело на Методи Костов. Нападателят се разписа в 20-ата минута след отлична многоходава акция и асистенция на едно от новите попълнения Илиян Йорданов. 

Като цяло играчите на Александър Томаш за пореден път демонстрираха страхотна тактическа дисциплина особено в защита и закономерно стигнаха до трите точки. Верейци можеха да запишат и по-изразителна победа, но в 55-ата минута главният арбитър на двубоя не отсъди явна дузпа в полза на домакините за нарушение на Костадин Стоянов срещу откъсващия се Сукуна.

Въпреки това до края на срещата Верея удържа своя аванс и се поздрави с победата. Със спечелените три точки старозагорци се изкачиха до петата позиция в класирането с актив от 7 пункта. Ботев Пловдив пък остава 10-ти с 4 точки. 

В следващия кръг Верея гостува на Левски, а Ботев приема Нефтохимик.

starozagorci.com