Задържаха каналджията Мечев, превозвал нелегално иракчани

Крими

23-08-2016, 11:33

Снимка:

svilengrad24

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

40 иракчани, натъпкани в два джипа, заловиха в Бурас

Съучастникът му Атанас Джелебов е пуснат на свобода срещу парична гаранция

Задържаха под стража Ангел Мечев за трафика на 19 иракчни, които са преминали страната ни в нарушение на закона.

Той е обвинен за това, че на 15 август противозаконно е подпомогнал 19 чужденци, девет от които ненавършили 16-годишна възраст, да преминат и пребивават в България.

Каналджията е използвал за целта лек автомобил „Мерцедес“ модел  „ML“. 

Припомняме, че Ангел Мечев от ж.к. „Меден рудник“ е единият от двамата бургазлии с джипове, заловени на изхода на Бургас да превозват 40 бежанци. Другият каналджия - Атанас Джелебов от ж.к. „Славейков“, беше пуснат на свобода в петък срещу 4000 лева парична гаранция.
За това престъпление законът предвижда наказание от 1г. до 6г. „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 5000лв. до 20 000лв.
Според прокурора, от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Ангел Мечев е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Ангел Мечев може да извърши ново престъпление, тъй като е осъждан 8 пъти (за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и управление на МПС без свидетелство за правоуправление).
Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Определението на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.