Изложението "Селското стопанство и всичко за него" отвори врати

За новостите в бранша

Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич отвори врати за новостите в бранша. Началникът на кабинета на министъра на земеделието и храните Любен Татарски, кметът на Добрич Йордан Йорданов и изпълнителният директор на "Добрички панаир"АД Звезделина Иванова прерязаха лентата на 24-ото издание на агрофорума, съобщава БТА.
В приветствен адрес до изложителите министърът на земеделието и храните Десислава Танева отбелязва значението на форума, който представя модерното земеделие и възможностите за инвестиции в сектора.
Международното изложение се утвърди като един от най-значимите агрофоруми в страната, който насърчава иновациите и добрите практики в земеделието, заяви при откриването на панаира областният управител Детелина Николова.
В изложението, което ще продължи до 27 август, участват 93 фирми от България, Румъния, Гърция, Турция, както и български представителства на редица чужди компании. Производители и търговци предлагат едро- и малогабаритна техника за земеделието и животновъдството, семена за предстоящата сеитбена кампания, препарати за растителна защита, торове, специализирана литература, банкови продукти за селскостопанския отрасъл и други. "Добрички панаир" АД, който организира форума, ще отличи с награди най-успешните изложители.