Алчността на Том Круз спря „Мисията невъзможна 6“

Актьорът иска по-висок хонорар

Мениджмънтът на Парамаунт Пикчърс е блокирал цялата работа по филма "Мисията Невъзможна - 6" на етап предварителното производство. Подготовка за снимките ще продължи само ако се стигне до разрешение на спора с водещия актьор Том Круз относно заплащането.

За участието си в предишната част на поредицата актьорът е получил 12,5 милиона долара, тя напомня Deadline. От Парамаунт очакват, че Круз отново е съгласен на същата сума. Въпреки това, апетитите на звездата се насочват към "Мумията", филм който Universal Studios снимат в момента.

Според медии, отразяващи подробности от шоубизнеса, хонорарите на Том Круз за предишните филми възлизали на повече от 70 милиона долара плюс процент от постъпленията. 

Преди месец премиерата на шестата част за супершпионина Итън Хънт бе преместена от ноември за следващата година, поради проблеми със сценария. Засега Кристофър Макуори, който ще бъде сценарист и режисьор на лентата, не коментира поредното забавяне.

За новия „Мисията невъзможна“ е известно малко. Очевидно агентите на ЦРУ ще трябва да си взаимодействат с британските си колеги - това се доказва от присъединяването към отбора на Ребека Фъргюсън. Джеръми Ренър също се е съгласил да снима.

Петата серия от поредицата излезе през август 2015 г. и събра повече от 680 милиона долара в световния бокс-офис.