Калфин след скъсването с БСП: Днес те загубиха изборите

"БСП днес загубиха изборите. Така решиха, така направиха." Това заяви днес пред журналисти зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин. Днес изпълнителното бюро на партията на Първанов се събрира, за да обсъди действията на формацията, след като от "столетницата" оказаха предложеното им коалиционно споразумение.

"Решихме да не продължаваме преговoрите с АБВ за обща коалиция за предстоящите избори", заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Нинова съобщи, че ще предложат кандидатурата на БСП Румен Радев да бъде подкрепена от широк инициативен комитет. „Ако АБВ желаят да се включват в тази подкрепа моля да се включат”, каза Нинова.

"Именно този формат БСП ще предложат на националния съвет и на коалиционните им партньори от коалицията БСП "Лява България". Ген. Радев е съгласен да вървят напред по този начин", заяви председателят на "столетницата".

"След решението на Националния съвет от миналото заседание, което ни възложи да продължим разговорите с партии, съюзи, НПО-то, ние го направихме. Получихме от АБВ проект за коалиционно споразумение. То категорично не отговоря на нашата представа за коалиционна политика и коалиционна култура. Ние не сме равнопоставени партии, нашият кандидат не е равно отдалечен. Той е кандидат на БСП", коментира решението за скъсване с АБВ Корнелия Нинова.

Нинова заяви, че по този начин разширяват подкрепата за Радев, не я ограничават както досега са водели разговорите между БСП и АБВ. Предлагат друг формат, много по-широк.„От днес, а и не само от днес, от последните дни, в които заваляха искания и предложения за подкрепа към генерала, сме дори и още по-големи оптимисти за тази победа”, каза още Нинова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"