Започна ремонтът на уличната мрежа в Добрич

КЗК даде зелена светлина

КЗК даде зелена светлина на работата по ремонт и изкърпване на уличната мрежа в Добрич. Това съобщи в ефира на радио "Добруджа" кметът на Добрич Йордан Йорданов. 
От вчера започна „Аварийно изкърпване на уличната мрежа" на улиците в най-тежкосъстояние, по които е съсредоточено движението на МПС. Това са бул.„Добруджа", бул.„Трети март",ул.„Стефан Стамболов", ул.„Агликина поляна"- в участъка от ул."Орфей" до ул."Христо Ботев" ,ул.„Христо Ботев" - в участъка от ул."Агликина поляна" до път II – 29,Обслужваща улица вЖК.„Дружба - II" - пред бл.20,21,22,18, Обслужваща улица в ЖК.„Дружба - III" - пред бл.32,33,34,35,36,37,38, Обслужваща улица в ЖК.„Дружба -1" - от бл.З до бл.8 9.ул. „Любен Станчев", Обслужваща улица в ЖК.„Добротица" - от път II - 29 до бл.24, Обслужваща улица в ЖК.„Добротица" - от бл.43 до бл.38, ул."Хан Крум" - в участъка от ул."Васил Петлешков" до бул."Добруджа", ул."Черно море", ул."Чайка", ул."Божур", Път в местността „Гаази Баба" свързващ Път -1 и Път – III.Изкърпването ще се реализира в рамките до 50 000лв без ДДС.  
"Започваме непрестанно и непрекъснато изкърпване до запълване на последните дупки в града. Ще се работи до късна есен. Моята идея е кварталите да придобият малко по-различен вид, да няма дупки и шофьорите да няма за какво да се притесняват и да шофират спокойно.", допълни Йорданов. "Голямата обществена поръчка е за 700 000 лева, частта "Аварийно изкърпване на уличната мрежа" е 50 000 лева и има заделени още 270 000 лева за ремонт на улици. Това е повече от 1 млн. заделени средства. Такива е нямало в Добрич през последните години. Това означава, че ще можем да се разпрострем повече от миналата година.Ще можем по-спокойно да работим и по-конкретно в кварталите, там където има неотложна нужда.", каза още кметът.

ИА Добруджа