От септември Горан Горанов отново по бургаските улици

Крими

26-08-2016, 08:11

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горанов в съда: Още чувам гласове!

Горан се завръща в съда

Спрямо него се провеждат и три други неприключени наказателни производства

Съдия Съби Събев пусна на свобода Горан Горанов от 1 септември. Прокуратурата поиска Горанов да остане в затворническата психиатрия в Ловеч до гледане на поредното дело срещу него на 14 октомври. Горанов беше доведен днес в съда директно от психиатричното заведение, където беше затворен след като нападна надзирател в бургаския затвор. Пред съдията той заяви: „Чувам гласове и имам халюцинации постоянно. Биха ми инжекции в затвора, от които още не мога да се движа“. В момента не е ясно какво е психичното състояние на Горанов. Той поиска да си ходи вкъщи. 
Прокурор Андрей Червеняков изтъкна, че Горан Горанов е лице с висока обществена опасност и може да извърши друго престъпление. Адвокатката на Горанов заяви, че няма доказателсва и че аргументите на поркуратурата са неоснователни. Тя обвини прокуратурата, че за 8-те месеца, в които тече досъдебното производство тя не си е свършила работата. 
Горанов има постановена от Бургаския районен съд осъдителна присъда, по която му е наложено ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца за противозаконно държане на огнестрелно оръжие. Присъдата е била обжалвана. В Окръжния съд е било образувано наказателно дело, което обаче няколкократно е било отлагано заради нови експертизи. Новата дата на делото е На 14 октомври. 
Спрямо него се провеждат и други три неприключени наказателни производства, като две от тях са за нанасяне на телесни повреди на служители от затворите. През февруари той беше задържан за побой над двама католически свещеници, които му направили забележка да не изнася цветята от църквата.