Жребият за Лудогорец не е толкова тежък

През 1982 в турнира за КНК Локо(Сф) играе с ПСЖ

Жребият за Лудогорец не е чак толкова тежък. Да, наистина можеше "орлите" да попаднат вместо Копенхаген в групата на Лестър, Порто и Брюж. Или да не бъде четвърти тим Монако, а разградчани при Тотнъм,Леверкузен и ЦСКА (Москва). Или да са на мястото на Бешикташ заедно с Бенфика, Наполи и Динамо(Киев).

Но пък какво щеше да е,ако Лудогорец бе в група с Барселона, Манчестър Сити и Борусия (Мьонхенгладбах).Или с Ювентус, Севиля и Лион. А може би с Реал, Борусия (Дортмунд) и Спортинг(Лисабон) също нямаше да е удобно.

Наистина ПСЖ привлече за треньор Унай Емери защото амбициозните катарски собственици не бяха доволни от Лоран Блан,който три пъти поред докара тима до четвъртфинал в Шампионската лига и не успя да го прескочи. И все пак ПСЖ не е Барса, Байерн или Реал.

А и програмата на Лудогорец е такава, че мачът в Париж е последен в групата на 6 декември. Тогава вече ПСЖ може да си е свършил работата и да не играе чак толкова настървено.

Арсенал е голям отбор,а Арсен Венгер е легендарен треньор. Също така при артилеристите" има май повече французи отколкото във френския ПСЖ. Но от наблюдение в евротурнирите се знае,че "топчиите" доста често са от еврограндовете, които на моменти са меки. Любопитно е,че Арсенал за първи път ще гостува на български отбор.

Базел вече е доста познат на Лудогорец. Даже в първото си участие в групите на Шампионската лита отборът на Георги Дерменджиев взе три точки от този отбор на стадион "Васил Левски".

Да се върнем пак на Арсенал. След като Лудогорец игра равностойно с Ливърпул в Англия и в София,защо да не го направи и с хората на Венгер.

За ПСЖ вече казахме,че са от модерните грандове,но защо в София отборът на Лудогорец да не вземе точка.

Досега в евротурнирите ПСЖ се е изправял само веднъж срещу български отбор. В несъществуващия вече турнир за Купата на Купите на 1/16 финал парижани играят с Локо (Сф). Първият мач на стадион "Васил Левски" пред 18 000 зрители завършва 1:0 за Локо(Сф) с гол на Миланов в 16-ата минута. В тази среща на терена е младият Стойчо Стоев. А за парижани играят Доминик Рощо,аржентинския национал Освалдо Ардилес и френските национали Доминик Батне и Луис Фернандес. Както и любимеца на парижката публика Жан-Марк Пилорже.

В ответният мач среща на "Парк де Пренс" над 30 000 зрители наблюдават как ПСЖ побеждава Локо(Сф) с 5:1. Но резултатът лъже. В 20-ата минута Токо открива за ПСЖ. В 47-ата минута Богданов изравнява. Чак в 66-ата минута Батне бележи за 2:1. В 81-ата минута Токо вкарва трети гол. В 85-ата Н'Гом вкарва още един. В 86-ата минута е изгонен Лалов от Локо(Сф). В 89-ата минута Льому фиксира крайното 5:1 за парижани.

От онова време и ПСЖ вече е станал още по-амбициозен отбор. Но и Лудогорец не оня тим от В и Б групите. Вече е отбор, който се е изкачил доста в европейската градация и във второто си участие в групите на Шампионската лига ще иска да надгражда постигнато досега.

Ето и програмата на мачовете на Лудогорец в груповата фаза на ШЛ:

13 септември:Базел - Лудогорец

28 септември:Лудогорец - ПСЖ

19 октомври: Арсенал - Лудогорец

1 ноември:Лудогорец - Арсенал

23 ноември: Лудогорец - Базел

6 декември: ПСЖ - Лудогорец