Сезонът на евтините почивки по морето започна

В делничните дни цената на почивката пада с около 50%, а в празничните - до 30%

Традиционно в края на лятото по Българското Черноморие се почива на по-ниски цени, предаде Нова ТВ. Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат много по-ниски цени, отколкото през активния сезон. Голяма част от хотелите ще предложат новите, по-ниски цени- с 10 до 15 % намаление в сравнение с активния туристически сезон от началото на септември. Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-ти и 22-ри септември. 
Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг-в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две.
В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100% пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при ол-инклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска, поевтиняването влиза от тази седмица.
Така в делнични дни може да се стигне до 50 на сто намаление при 30 на сто през уикенда. За пример, двойна стая с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет варира от 65 до 90 лева.
Хотелиерите вече предлагат и оферти за септемврийските празници, около 6-и септември. Други използват допълнителни услуги, за да привлекат родни туристи. На юг, където септемврийските празници слагат почти край на сезона, също са изготвили пакети.
Отделно родните хотелиери обмислят и пакети за празниците в каря на септември.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен