Най-българската автобусна спирка (СНИМКИ)

Село Кипра може да се похвали и с уникален дървен пътеводител, сочещ посоките и разстоянията до различни европейски столици

С нова автобусна спирка, издържана в автентичен български стил, се сдоби варненското село Кипра. Заслонът е направена от тухли и дърво, като във вътрешността на задната й стена са вградени две колела от каручка, оградени в окръжности от правоъгълни блокчета. Поставени и нови дървени пейки, на които пътниците вече удобно могат да чакат автобуса.Атрактивната придобивка струва 1500 лева от бюджета на Община Девня, информира Дарик.
„На мястото на старата и неугледна спирка решихме да изградим нова, която да се вписва хармонично в екстериора на този район”, обясни кметът на Девня Свилен Шитов.
Освен с нова спирка Кипра може да се похвали и с уникален дървен пътеводител, сочещ посоките и разстоянията от селото до различни европейски столици, а така също и до американския метрополис Ню Йорк.
Атрактивната информационно-указателна табела се намира пред кметството и събира погледите на туристите, решили да посетят селото, което разполага с уникална етнографска сбирка.