Фандъкова провери ремонта на бул.„Владимир Вазов”

Изпълнява се цялостен ремонт заедно с мостовете, които не са ремонтирани откакто са построени

В ход е цялостния ремонта на близо 6.5 км от бул."Владимир Вазов" заедно с 9 мостовите съоръжения и участък от "Ботевградско шосе". Изпълнява се цялостен ремонт заедно с мостовете, които не са ремонтирани откакто са построени.
Това каза днес при проверка на работата кметът на София Йорданка Фандъкова.
На проверката присъстваха и кметът на район "Подуяне" Ева Митова, заместник-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Евгений Крусев и директорът на "Инженерна инфраструктура" Васил Начевски.
Кметът Фандъкова каза също, че е получила уверение от изпълнителя, че обекта ще приключи до 15 септември. Предвижда се в събота и неделя след това през нощта да бъде положена и пътна маркировка с цел да не се затруднява движението.
На бул."Владимир Вазов" се работи в участъка от ул. "Острово" до ул. "549", като е положен износващ пласт асфалтобетон. В участъка от ул. "549" до ул. "Поп Грую" предстои полагане на износващ пласт асфалтобетон, дооформяне кръстовища. В участъка от ул. "Поп Грую" до ул. "Поручик Георги Кюмюрджиев" също предстои полагане на износващ пласт асфалтобетон и монтаж на еластична ограда, направа на тротоари и бордюри. Довършват се работите по мост на ул. "река Велека", надлез над ул."Резбарска".
На бул."Ботевградско шосе" се работи в участъка от ул. "Рилска обител" до ул. "Летоструй". От днес започва монтаж на тръбно-решетъчен парапет.
Към момента работата по всички ремонти се изпълнява в график. Роботи се и на бул."Черни връх", на ул."Богатица", на ул."Козлодуй", на ул."Обиколна".
Ремонтират се и вътрешно-квартални улици.