Директорът на РИМ - Добрич Костадин Костадинов издаде учебник по родинознание

Отпечатани са 5000 броя, които се разпространяват безплатно

Учебник по родинознание за деца от 1-ви до 4-ти клас издаде директорът  на Историческия музей в Добрич Костадин Костадинов, който е и общински съветник във Варна. Помагалото, което не фигурира в списъка на Министерството на образованието, се разпространява безплатно и може да бъде изтеглено свободно от глобалната мрежа. Печатната версия е издадена само в 5000 броя и е финансирана от дарения.

Всичко започна преди две години и половина, когато синът ми беше в 3-и клас и видях учебника му по Човекът и общeството, обясни пред БНР Костадинов.

Идеята е много проста – децата ни да учат историята такава, каквато сме я учили ние и да няма измислени неща, а факти. Не може в учебника да пише, че на Шипка са се били румънци, смята Костадинов. Той твърди, че учебникът е базиран върху обективната историческа истина.

„Каквото можах, направих. Всеки сам си кове съдбата – не знам дали така ще бъде спрян процеса на деградация и унищожаване на българския народ, но поне знам, че съм направил каквото съм могъл, а не съм седял и гледал примирено идващата гибел на Българи”, сподели днес в социалната мрежа авторът.

Учебното пособие вече предизвика и редица отзиви в социалната мрежа. „Учебникт по родинознание за 1-4 клас предлага на достъпен език истини, които нямат място в одобрените от МОН пособия”, заявява Теди Ангелова.

„Когато ми го доставиха преди малко и отворих пакета, имах усещането, че разлиствам съвременната История Славянобългарская, написана от съвременния Паисий – Костадин Костадинов”, гласи пък постът на Христина Христова.