Учителката, умъртвила мъжа си, иска на свобода

Обвиняемата обжалва наложената мярка "задържане под стража"

Обвиняемата за убийство Веселина Гинева ще обжалва наложената й мярка „задържане под стража“ пред Бургаския апелативен съд днес. На Веселина Гинева са повдигнати обвинения за злепоставяне, противозаконно лишаване от свобода, убийство и измама.
59-годишната учителка Веселина Гинева от Бургас е обвинена за това, че е причинила смъртта на бившия си съпруг, с който е живяла в общ апартамент. 
Гинева поела грижите за Димитър Миразчиев, който бил в тежко здравословно състояние, въпреки, че били разведени. Бившата учителка останала безработна, но имала пълномощно от бившия си мъж и взимала пенсията му. За него казвала на съседите, че не знае къде е. Той получавал тавана на пенсията като бивш работник в Лукойл. Тя обаче нарочно го оставяла без лекарска помощ и дори не му давала храна. 
По думите й, Димитър е починал сам на 1 август 2014 г. от инфаркт или инсулт. Веселина закарала тялото в малък контейнер за разделно събиране на отпадъци до морето, разказа тя пред съда. Първоначалните й планове били да го изхвърли във водата. После обаче се отказала. Продължила да получава пенсията му.
Останките му бяха открити на 26 февруари 2015 г. до Колежа по туризъм в парк „Езеро“. Тъй като полицаите открили само череп и кости, не се е установило веднага на кого са. Едва сега ДНК експертиза установява, че те са именно на Димитър Миразчиев.