МОН представи новите ученически бележници

В новият формат на бележниците няма да има графа "Забележки", а "Отзиви и информация“

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева показа за първи път новия ученически бележник, който ще е без графа „Забележки“, съобщават от пресцентъра на образователното ведомство.

"Екипът на Министерство на образованието и науката направи промени и през новата учебна година бележниците вече ще имат графа „Отзиви и информация“. Вече няма забележки. Има съдържание на учителските наблюдения. Искам да кажа на всички преподаватели, че похвалите са нещо, което всеки има нужда да чуе, за да работи по-добре. Децата също работят много в клас и вършат важни неща", заяви министър Кунева.

Първи новата ученическа книжка видя бъдещият третокласник Боян Ганев, който през май написа писмо до министъра с молба графата за лоши прояви на децата да бъде премахната.

"Благодаря на Боян за неговото лидерство и на моя екип, който чу молбата му", заяви при срещата с третокласника министър Кунева и се обърна към него с думите: „Ето така се променя светът!“. Тя му пожела през новата учебна година да даде поводи на родителите и учителите си за много похвали. „Ние можем да създадем място за похвали, но за да имаш похвала, си отговорен само ти“, каза му още Меглена Кунева.


От тази учебна година бъдещият третокласник ще учи в 121 СУ „Георги Измирлиев“. Миналата година той беше записан в 51 СУ „Елисавета Багряна“. На срещата днес Боян обясни, че обича часовете по физическо възпитание, а министър Кунева се съгласи, че спортът е изключително важен за подрастващите.