Взривиха колата на възлюбената на Божо Кравата

Крими

02-09-2016, 09:42

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заплашват жената на приближен до Божо Кравата

Според експертите бомбата не е била поставена с цел убийство, а за сплашване

Бомба е взривила колата на любовницата на Божидар Кузманов-Божо Кравата, сочен за враг на несебърския бос Димитър Желязков - Очите. Луксозният мерцедес избухнал в пламъци около 3,30 ч в нощта срещу понеделник на бул. “Симеоновско шосе”. Според криминалистите под колата били поставени 400 гр. взривно вещество.
Мерцедесът по документи се водел на майката на любимата на Божо Кравата, казаха от полицията. Въпреки това зад волана сядала дъщеря ѝ.
Преди месец младата жена роди наследник на Божо Кравата. “Бомбата не е била с цел убийство, а за сплашване”, казаха разследващи. Софийската градска прокуратура води разследване срещу неизвестен извършител.

Божо Кравата се издирва от края на юни т.г. Той е обвинен за лидер на престъпна група за изнудване и наркотрафик. За бандата му се разбра след стрелбата в ресторант "4you" в Слънчев бряг. Тогава Митьо Очите беше прострелян с 5 куршума, а гардът му Александър Алексиев - убит. В нощта, когато адската машина взривила колата на жената на Божо Кравата, по-рано в Студентски град изгорели други два автомобила. Според разследващите между двата случая няма общо.

Припомняме, че само преди дни в Районно управление Несебър бе получен сигнал за отправени заплахи срещу Николай Иванов, един от собствениците на клуб „Оксижен” в центъра на Слънчев бряг и приближен до Божо Кравата.

Атаката е била отправена чрез съпругата на Иванов. Тя била застигната по време на сутрешния си крос от непознат, който я хванал здраво за раменете и й казал, че няма да се измъкнат така лесно. След случая Николай осигурил охрана на жена си, която неколкократно забелязвала преследвача след себе си. Гардовете й успели да го заловят, обадили се на 112 и извикали полиция. Впоследствие Иванов, съпругата му и похитителят давали дълги обяснения в полицията.