"Music campus Balchik " разшири своята "география" до Аржентина и Китай

Лятната академия инвестира в бъдещето на младите изпълнители

В четвъртото си издание "Music campus Balchik" разшири своята "география" до Аржентина и Китай. За форума, който се откри днес под патронажа на швейцарското сдружение "Култура край границата" и държавния културен институт "Двореца", идват инструменталисти и от Франция,Испания, Германия,Швейцария, Румъния,Литва,Турция,Грузия.
Преподаватели в майсторските класове на лятната академия за млади таланти ще бъдат именити европейски инструменталисти, съобщи Жасмина Щалдер, председател на "Култура край границата". Цигуларят Александру Гавриловичи, който е и художествен директор на форума, пристига от концертната сцена в Берн,Феликс Ренгли - флейта, и Пабло Маркез - китара, от Базел,челистът Стефан Хаджиев - от Лондон,Йоне Калиунаите - виола, от Саарбрюкен, преподавателят по камерна музика Михаел Волф - от Лозана.На 4 септември учителите на младите таланти ще покажат майсторство в обща концертна програма.
Лятната академия инвестира в бъдещето на младите изпълнители и ги подкрепя в пътя им напред,заяви артдиректорът на кампуса.Повечето от учениците са от България и съм изненадан колко са талантливи, възприемчиви и добре възпитани, добави цигуларят.Най-младият изпълнител сред 38-те ученици е 11-годишна челистка от музикалното училище в София,но лятната академия насърчава и 30-годишни таланти. Учениците, макар да не се познават, вече прехвърлиха една от границите, като сформираха камерни ансамбли и също ще се представят пред публиката, казаха организаторите на форума.