Горан Горанов остава в ареста

Срещу Горанов се водят още три досъдебни производства

Оставиха в ареста обвиняемия Горан Горанов. Бургазлията е обвинен за това, че на 13 март тази година е нанесъл юмрук в областта на лицето на надзирател в Затвора по време на службата му. Така Горан е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на клепачите на лявото око с изразен оток, довел до временно разстройство на здравето.
Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Горанов може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че срещу Горанов се водят още три досъдебни производства, две от които за други нападения над надзиратели в затворите в гр.Бургас и гр.Ловеч, както и едно досъдебно производство за нападения срещу свещеници в Католическата църква в гр.Бургас. Прокурорът добави, че Горанов е осъден на първа инстанция по друго престъпление, като следва да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. и 4м., като делото по втората инстанция ще бъде разгледано от Окръжен съд-Бургас през октомври 2016г.
Съдът прие мотивите на прокурора и потвърди Определението на Районен съд Бургас за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Горанов. 
Определението на Окръжен съд Бургас е окончателно.