"Зелена Странджа" привлече 1001 любители на природата

Бургас Лайф

04-09-2016, 11:05

Снимка:

Зелена Странджа

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Странджа без ограничения" събира туристи и спортисти

Парк "Странджа" търси своите осиновители

Най-много са участниците в опознавателните походи, посетили интересни маршрути из цяла Странджа

От началото на 2016 година 1001 човека са участвали в туристически или спортни мероприятия сред природата, организирани от СНЦ "Зелена Странда". 224 от тях са деца. Сдружението си е поставило за цел повече хора да бъдат сред природата за повече време. Статистиката, която водят от сдружението показва, че за половин година в организирани събития са взели участие общо 1001 човека. 
Най-многобройни са участниците в опознавателните походи в Странджа, посетили интересни забележителности и маршрути на територията на цялата планина. Не са малко и любителите на по-екстремните изживявания, участвали във велопреходи, каяктурове или изпитали своите възможности в състезания по планинско бягане или колоездене. Много радващ е фактът, че почти 1/4 от всички участници са деца. Някои от тях са записани и в сформирания към Сдружението Клуб Планинари.
Сдружението стартира регулярни дейности по популяризиране на активното движение сред природата и на забележителностите в Странджа в края на 2015 г. От тогава 1324 души са взели участие в организираните над 35 различни събития - пешеходни и вело преходи или спортни състезания сред природата.
За дейността си Зелена Странджа не получава субсидии. Всичко се случва благодарение на интереса и желанието на самите участници в мероприятията. Участниците в тях поличуват максимално количество обективна информация за природата и природните процеси, забележителностите, природните и исторически обекти, възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа.