М. Демирева: Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо

Сребърната медалистка от Рио 2016 е вече у дома

Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио - Мирела Демирева, бе посрещната с торта и много цветя при завръщането си в България, информират от бтв. Специално от Стара Загора бяха пристигнаха деца от лекоатлетическия клуб "Берое", за да поздравят своята любимка."За първи път изпитвам емоцията от медала, но вече мисля за следващия сезон и следващия олимпийски цикъл. Чувствам се спокойна. Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо", каза европейската вицешампионка от Амстердам 2016. "Целта ми беше да участвам на финал, без значение от опитите. Знаех, че ще гоня медал и знаех, че ще го взема. Преди първия опит бях уплашена. Ако не беше първият фаул, може би нямаше да взема медал. Цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя".

"Мястото ми е в световния елит. Надявам се да покажа точно това. Бях готова и за два метра, може би ми трябваха повече опити. На финал на олимпиада се гони медал, а не височина".

26-годишната българка ще прекара следващите няколко седмици в България, преди да започне подготовка за следващите състезания: "Един месец ще си почивам. Смятам да участвам на европейското първенство в зала. Щастлива съм, че съм на пистата и съм здрава. Това е началото".

Тя коментира и ситуацията около Силвия Дънекова, която в Рио бе уличена в употребата на допинг: "Със Силвия сме приятелки, всички изживяхме случилото се с нея. Вярвам, че тя има олимпийски дух, пожелавам й късмет в нейната борба", каза Демирева.