Търговската и Електрото ще се сдобият с нови физкултурни салони

Мисия Бургас

05-09-2016, 09:33

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Усилени ремонти в бургаските училища

Бургас получи 18 млн.лв. за ремонт на училища и градини

Общата прогнозна стойност на поръчката е 2 187 241 лв. без ДДС

Търговската гимназия и Електротехникумът в Бургас ще имат нови модерни физкултурни салони. Общината е обявила обществена поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажните работи. Общата прогнозна стойност на поръчката е 2 187 241 лв. без ДДС. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, във връзка с реализация на проект по Приоритетна ос 3: „Регионална образователна инфраструктура“.

За пристрояването на физкултурния салон към Търговската гимназия са отделени 1 104 900 лв. от общата сума.

С проекта се предвижда изграждане на пристройка за нов физкултурен салон с топла връзка, източно и югоизточно от съществуващата сграда и нова стълбищна клетка и асансьор, обслужващи всички етажи, разположени от изток на съществуващата сграда.

Пристройката за Физкултурния салон ще бъде разположена в източната част на дворното пространство, между съществуващата сграда и калканния зид на съществуваща двуетажна сграда. Новата пристройка е подходящо функционално и обемно-пространствено обвързана със съществуващата сграда, като е осигурена достъпна среда за лица в неравностойно положение.

За пристрояване на физкултурния салон и разширяване на учебната база на ПГЕЕ „Константин Фотинов“ са предвидени 1 082 340 лв.

Пешеходните подходи към пристройката ще са два: вътрешен - чрез топла връзка на всяко ниво от училището, без сутерен; два външни - от училищния двор. Сградата е разделена на две основни зони: спортна и училищна.

Пристройката ще съдържа един подземен етаж и три надземни.

Подземният ще съдържа 4 съблекални с необходимите душове, тоалетни и умивални към тях, 2 стаи за учители със самостоятелни бани, битово помещение с баня, техническо помещение и помещение за главното елтабло. Съблекалните и стаите за учители ще са естествено осветени и вентилирани посредством прозорци в английски дворове. Предвижда се допълнителна еднораменна стълба за втора евакуация от сутерена.

На първия надземен етаж ще бъде физкултурният салон, малка спортна зала, достъпни съблекални за момчета и момичета. Големият салон може да функционира и като актова зала.

Втори етаж ще съдържа четири специализирани кабинета със собствени хранилища, тоалетни с умивални за учениците и склад.

Трети етаж ще има открита тераса на плоския покрив и излаз на стълбищната клетка.

Новият физкултурен салон се обвързва със съществуващата училищна сграда посредством непосредствена връзка чрез отваряне на врати и портал, с което се осигурява достъпна среда по всички нива на новата пристройка, която се свързва с основната сграда, осигурена от своя страна със съществуващ асансьор.

Кандидатите за изпълнители могат да подават своите оферти за участие до 10 октомври тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в Община Бургас.