Цвети Стоянова е изписана от "Пирогов"

Общество

06-09-2016, 10:43

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цвети Стоянова има нужда от кръв, търсят се дарители

Цвети Стоянова отвори очи!

БФХГ е осигурила следващия етап от възстановяването на Цвети Стоянова

Състезателката от националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е била изписана от "Пирогов" вчера, съобщават от столичната болница.

"По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции. Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. Сега пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. Оттук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия", гласи съобщението на лечебното заведение.

След като новината за изписването на Стоянова бе разпространена в медиите, Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) обяви, че ще поеме следващият етап от лечението на гимнастичката. Ръководството на федерацията също така изрази своята благодарност към лекарските екипи в „Пирогов“ за положените специални грижи по време престоя на гимнастичката Цвети Стоянова.

"БФХГ благодари на целия екип на "Пирогов" за грижите, професионализма и отношението към Цвети в лицето на проф. Миланов, проф. Габровски и д-р Илиев, както и на целия обслужващ персонал."

БФХГ изказва и своята огромна благодарност на ММС в лицето на министър Кралев за пълното финансово обезпечаване на лечението и проведени няколко операции, както и за личното отношение на министъра към трагедията.

"БФХГ е осигурила и организирала следващия етап от възстановяването на Цветелина Стоянова.

Благодарим на всички за съпричастността и се надяваме за отговорно поведение на медии, познати и фенове към Цветелина, имайки предвид крехкото състояние, в което тя все още се намира.

БФХГ желае бързо възстановяване на Цвети и уверява многобройните и фенове, че ще бъде до нея в трудните моменти до пълното и възстановяване, така както беше през цялото време на престоя и в "Пирогов", написа от името на федерацията във Facebook председателят ѝ Илиана Раева.


Цвети Стоянова пострада тежко при падане от шестия етаж на жилищна сграда в столичния квартал "Надежда". Световната шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика претърпя редица тежки операции, в това число и интервенция на тежко счупване на гръбнака с притискане на нерви.