Цвети Стоянова има нужда от кръв, търсят се дарители

Необходими са големи количества кръв

Съобщение, че от "Пирогов" призовават да се дари кръв за световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, чието състояние все още е много тежко, веднага активира българите, стискащи палци за златното ни момиче.

"Лекарите са съобщили на близките на 21-годишната гимнастичка, която скочи от 6-ия етаж, че има нужда от даряване на кръв, потвърди пред Дир.БГ брат й Найден Стоянов".

Официално обаче такъв призив не е отправен директно от "Пирогов" или от семейството на Цвети.

 Във фейсбук обаче вече бе набрал популярност следният призив:

"Цветелина Йорданова Стоянова, болница "Пирогов", травматология, се нуждае от кръв. Няма значение от кръвната група. Няма краен срок. Това е нашето златно момиче Цвети, което претърпя инцидент преди няколко дни. Моля, заявявайте се!!! Моля ви и да споделяте, защото е нужна кръв!"

А след страшно много запитвания, на фейсбук страницата на федерацията по художествена гимнастика се появи и информация за стандартната процедура по кръводаряване в София: "Зад второ районно до хотел "Принцес". Дава се кръв, взима се бележка на нейно име и се носи в "Пирогов".

Според информацията на Дир.БГ братът на шампионката уточнява, че засега няма промяна в състоянието на Цвети. В петък лекарите са й направили ядрено-магнитен резонанс, но все още не са ясни резултатите от него.

Баща й Йордан Стоянов-Старото, който също е спортист, обаче заяви по-рано:

"Цвети се подобрява. Вече движи леко пръсти. Вярваме в Господ, вярвайте и вие. Не обвинявам никого. Паля свещи, дано Господ е добър".